Начало Интервюта Калоян Колев: Не знам кой определя Камен като един от пионерите на ММА в България

Калоян Колев: Не знам кой определя Камен като един от пионерите на ММА в България

Калоян Колев: Не знам кой определя Камен като един от пионерите на ММА в България
0

Продължаваме с интригуващите срещи с най-актуалните български бойци около които има актуални новини и предстоящи събития. Днес Boec.BG разговаря с Калоян Колев, като той даде много силно интервю преди участието си на SFC 7: Avatars на 9-ти февруари в София.

Колев има 7 победи от 7 срещи, като пет от тях са с нокаут, 1 със съмбишън и 1 със съдийско решение.

Непобеденият до този момент ММА боец от клуб „Team Real Pain“ ще има за съперник в клетката опитния Камен Георгиев. Между двамата от доста време прехвърчат словесни искри, а Колоян Колев се закани да докаже, че е най-добрият в категория до 93 килограма. 

 

Здравейте! В какво настроение ви откриваме по-малко от месец преди поредната битка при професионалистите?

Здравейте! Настроението е винаги добро, независимо дали е преди, или след срещата.

Как протича подготовката ви за тази среща? Има ли нещо по-специално?

Подготовката върви по план. Готвим се професионално за всеки аспект на играта. Има разбира се и специфични неща, които са съобразени със противника ми.

До момента се непобеден, ще се запази ли тази серия?

Надявам се да се запази победната ми серия, както и да завоювам първия си колан в кариерата ми на професионален ММА състезател.

 

Снимки: Личен архив

Вашият съперник е Камен Георгиев – определян за един от пионерите на българския ММА. Какво да очакваме от този сблъсък?

Не знам кой определя Камен като един от пионерите на ММА в България… За мен това е несериозно твърдение. Камен сам се определя като пионер и шампион, но аз ще покажа, че това не е истина. От този мач ще се разбере кой от нас е прав.

Младостта срещу опита ли се явява тази битка или нещо друго?

Не бих определил мача като младостта срещу опита. Това, че някой тренира от много време, не означава, че е опитен в спорта и обратното. Едни състезатели напредват по-бързо, други по-бавно, а трети – никога! Това ще е мач, в който по-добрият ще победи.

Според някои хора, също така, мачът ви срещу Георгиев ще бъде сблъсък на стилове. Дали?

Всеки мач е сблъсък на стилове в бойните спортове. Ако обаче някой разчита, че силната ми страна е само една, то той ще остане много неприятно изненадан.

Не знам колко хора си спомнят или са запознати, но вие предизвикахте Камен Георгиев още през месец август миналата година. Защо?

В началото на миналата година решихме, че е време да играя с най-добрия действащ състезател в България. Предложихме на няколко човека, които имат най-големите рекорди и брой мачове. Всички отказаха по един или друг повод, но културно. Камен единствен реши да се изяви като звезда и да прави циркове в опит да избегне мача. Тогава с моят мениджър Христо Чапанов, с когото и тренирам, решихме да го притиснем публично, за да го накараме да приеме срещата. Ето, че тя вече е факт.      

Напоследък се появяват все повече професионални ММА гали у нас. Има ли някакво позитивно развитие на този спорт? Каква е ситуацията към настоящето, вашето мнение?

Провеждат се различни събития, но според мен този спорт в България все още не е на нужното ниво.

Други планове за 2019 г. имате ли или ще изчакате галата през февруари?

Имаме програма за 2019 г., която включва няколко участия. Срещата на 9-ти февруари е една от тях.

Планирате ли скоро да се пробвате и извън България?

Вече направих първото си участие извън България. Миналата година участвах във голямата сръбска верига SBC. Като всеки състезател, който иска да се развива и да стигне до върха, така и аз ще търся срещи на международната сцена в бъдеще.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.