Начало ММА Ще има ли реванш между Калоян Колев и Камен Георгиев?

Ще има ли реванш между Калоян Колев и Камен Георгиев?

Ще има ли реванш между Калоян Колев и Камен Георгиев?
0

Камен Георгиев поиска реванш от Калоян Колев след загубата на SFC 7: Avatars. Двамата се изправиха в клетката един срещу друг за титлата в категория до 83 кг. Колев спечели с единодушно съдийско решение и 5-рундовата битка, като завоюва първия си пояс. Освен това той остава непобеден на професионалния ринг – 8 победи от 8 срещи.

„Никога не съм отказвал мач, а и нямам проблем да изляза срещу всеки в тази категория. Самият аз имах проблеми да си намеря противник. Нека да си взема кратка почивка след този мач и тогава ще обсъждаме темата за реванш“, коментира специално за Boec.BG Калоян Колев. Той призна, че тепърва трябва да обмисли и другите си бъдещи професионални ангажименти. Това ще стане и с участието на неговия треньор Христо Чапанов.

„Ако преценим, че такъв мач е интересен за Калоян, ще говорим със съответният промоутър и ще му поставим условия, които трябва да се изпълнят, както се изпълниха тези на Георгиев. Ще коментираме тази тема по-нататък, защото имаме и планове за срещи извън България“, от своя страна посочи Чапанов.

Снимки: SFC

Двамата направиха и своя коментар за мача срещу Камер Георгиев ( 25-11-1).

Калоян Колев:  „Мога да кажа, че съм много доволен от срещата. Бяхме се подготвили във всяко едно отношение и смятам, че постигнах много ценна за мен победа. Доминирах над моя опонент всичките пет рунда и успях да наложа играта си, както в стойка, така и на земята. Не се чувствах застрашен в нито един момент от играта, а и кондицията ми беше на ниво.  Радвам се, че успях да зарадвам всички онези, които вярваха в мен и ме подкрепяха, защото това е от голямо значение и ми ме мотивира още повече. Благодаря на всички!“

Христо Чапанов:  „За изиграната от Калоян среща мога да кажа, че това беше професионално изигран мач. Бяхме подготвени за всяка евентуална заплаха от опонента му, както и кондиционно за пет рундов мач. Калоян контролираше играта през цялото време, пресираше Камен и го обработваше в стойка и на земя. Камен нямаше отговор за играта на Калоян по никакъв начин. Калоян излезе без проблем от опита му за гилотина, а хващането на крак за „heel hook“ или за четворка, беше съвсем неуспешно. Калоян имаше много сваляния, „full mount“, „side control“ и т.н. Също така и много чисти попадения от стойка. Накратко, професионален мач от страна на Калоян и заслужена и неоспорима победа! “