Начало ММА Камару Усман се подложи на операция

Камару Усман се подложи на операция

Камару Усман се подложи на операция
1

Новият шампион на UFC в полусредна категория – Камару Усман (15-1) се е подложил на хирургическа намеса в началото на тази седмица. Тя обаче не е на коляното, което го измъчваше в дните преди големия му сблъсък с Тайрън Уудли. Става въпрос за операция на двойна херния, която е тормозила нигериеца.

„Имал съм операция на коляното в миналото, но това нямаше нищо общо. Това е съвсем друг вид гадория“, сподели Усман в социалните мрежи.

След победата си на UFC 235, 31-годишният шампион сподели, че в седмицата преди двубоя му с Уудли е трябвало да носи специална шина на крака.

Мениджърът на Усман – Али Абделазиз също говори по темата, казвайки че в момента операция на коляното не е наложителна.

„Може да се каже, че през последните няколко години съм еднокрак. Би било хубаво да мога да използвам пълния си арсенал от движения и техники. Така ще съм далеч по-опасен. Даже мисля, че ще стане нечестно за противниците ми“, добави Камару, който ще се възстановява малко повече от месец преди да поднови тренировки.

В заключение „Нигерийският кошмар“ разкри, че няма търпение да се завърне срещу „знаете кого“, визирайки бившия шампион на дивизията Колби Ковингтън.

тагове: