Начало ММА Тайрън Уудли: „Временните“ титли са абсолютна комедия

Тайрън Уудли: „Временните“ титли са абсолютна комедия

Тайрън Уудли: „Временните“ титли са абсолютна комедия
0

Дни преди най-голямото събитие за 2019-та – „UFC 235“, шампионът в полусредна категория Тайрън Уудли (19-3-1) разкри пред наобиколилите го медии какво наистина мисли за „временните пояси“, които в UFC започнаха да дават все по-често през последните години.

Въпреки че тази събота такава титла няма да се разиграва, то още на „UFC 236“ ще има цели две подобни събития. Макс Холоуей (20-3) ще спори с Дъстин Поирие (24-5) за временния пояс в лека категория, където шампион е Хабиб Нурмагомедов.

Другата среща за временен колан ще бъде тази между Израел Адесаня (16-0) и Келвин Гастелум (15-3) в средна категория. Там шампион е Робърт Уитъкър, който ще отсъства за неопределно време, след като бе настанен в болница преди няколко седмици.

Когато „Избраният“ бе запитан какво мисли за силната файт карта на „UFC 236“, Уудли отговори така:

„Това е толкова смешно. Временните титли са най-голямата комедия на света. Файт картата била невероятна, две битки за временни титли…

Не целя да оплювам събитието, защото ще ме натикат пак в някоя дупка… Но замислете се. От едната страна имаме Макс Холоуей, който е шампион в категория перо и е фаворит в голяма част от мачовете си. Ако попитате всички шампиони на UFC кой е любимият им шампион, повечето ще посочат Макс.

Не разбирам защо му е да се бие за временна титла. Докато не получи шанс за истинския пояс, всичко друго е смях в залата“, каза 36-годишният американец, който в събота ще се изправи срещу Камару Усман.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.