Начало ММА Келвин Гастелъм се завръща в полусредната категория на UFC

Келвин Гастелъм се завръща в полусредната категория на UFC

Келвин Гастелъм се завръща в полусредната категория на UFC
0

Връщам се изпилен„. Така лаконично определи физическата си кондиция Келвин Гастелъм преди да се завърне към големите битки в полусредната категория на UFC. След 12 битки в средната дивизия на организацията, атлетът отново ще направи опит да щурмува по-леката дивизия до 170 паунда.

„Заявявам официално, че се завръщам в тази дивизия. Очаквам следващата ми битка да бъде в полусредна категория. Ще се изпиля и мисля, че мога да направя нов поход към титлата в тази теглова дивизия. Мисля, че мога да се справя“, споделя Гастелъм, цитиран от MMA Fighting.

В края на миналата година Келвин загатна това намерения като заяви, че ще направи още една битка в средна категория и след това ще вземе решение дали ще се качи в горна дивизия или отново ще влезе в надпреварата в полусредна.

Боецът постигна пет победи в средна категория, включително битка за временната титла срещу Израел Адесаня. Битката беше една от най-добрите за 2019-а година, но Келвин загуби с решение.

Атлетът имаше редица проблеми с влизането в категория. Преди години той загуби с раздвоено съдийско решение в полусредна категория срещу Тайрън Уудли, но беше с 5 паунда по-тежък от горната граница на дивизията. По-късно дори отказа да се качи на кантара, след като имаше предвиден мач с легендата на организацията Доналд Серони.

Сега обаче Келвин твърди, че е по-възрастен и по-мъдър, намекващ, че е намерил правилната формула за решението на проблемите с килограмите.