Начало ММА Келвин Катар оглави второ събитие на UFC за тази година (СНИМКА)

Келвин Катар оглави второ събитие на UFC за тази година (СНИМКА)

Келвин Катар оглави второ събитие на UFC за тази година (СНИМКА)
0

Келвин Катар ще спори в октагона срещу Джош Емет в главния сблъсък на събитието UFC on ESPN 37, което ще се проведе на 18 юни в Остин, Тексас. Двубоят ще бъде в категория „перо“. При успех за Катар, то той може да влезе в топ 3, а победа за Емет ще му подсигури място в топ 5 (Катар е 4-и, а Емет е 7-и).

Катар има баланс от 23 успеха и 5 поражения в ММА. Той е спечелил 13 от тях преди финалния гонг (11 с нокаут и 2 след събмишън). 34-годишният боец е част от UFC от 2017 година като за този период от над 5 години Катар е спечели 7 и е загубил други 3 двубоя. През 2020 година той надделя последователно над Джереми Стивънс и Дан Ейдж, но през миналата загуби от Макс Холоуей с решение. В първото за 2022 година събитие на най-известната ММА верига в света, Катар спечели срещу Гига Чикадзе в главния сблъсък UFC on ESPN 32, прекъсвайки серия от 9 поредни победи на своя опонент.

Джош Емет е с баланс от 17 победи и 2 загуби в ММА. 8 срещи той е спечелил преди финалния гонг (6 с нокаут и 2 след събмишън). 37-годишният американец е спечелил 8 пъти в октагона и е загубил само от Дезмънт Грийн (с раздвоено решение) и от Джереми Стивънс (нокаут във втория рунд) в своята кариера. Именно от Стивънс, през 2018 година, е последното му поражение. От тогава насам той е спечелил 4 пъти поред- срещу Майкъл Джонсън, Мирсад Бектич, Шейн Бургос и Дан Ейдж.