Начало ММА Катар обезобрази Чикадзе в първия главен мач на UFC за годината

Катар обезобрази Чикадзе в първия главен мач на UFC за годината

Катар обезобрази Чикадзе в първия главен мач на UFC за годината
0

Келвин Катар победи Гига Чикадзе в основното събитие на UFC on ESPN 32, провело се в Лас Вегас.

Двамата изиграха много динамична битка в категория „перо“, която предложи екшън и брутални моменти.

След пет рунда съдиите вдигнаха ръката на Катар с единодушие – 50-45, 50-45 и 50-44.

Лицето на грузинеца беше напълно обезобразено след отличните страйкинг умения на съперника му, който доминираше и в партер.

Това беше ясно изразено в първия рунд, когато Гига даде гърба си и беше доминиран на земята.

Втората част беше страйкинг фест с тежки попадения от контра и лакът със завъртане в главата на Чикадзе. В третия рунд осмият в ранглистата вече започна да сваля гарда си и отнесе още здрав бой, макар да го завърши с добра комбинация.

В следващите пет минути по лицето му шурна кръв от аркада, а устремът и лактите на Катар ставаха все по-брутални.

Последният рунд завърши с нокдаун, но времето не стигна на Келвин да приключи съперника, който по чудо издържа 25 минути в октагона с него.

Битката беше обявена за най-атрактивна на вечерта и двамата ще получат допълнителни 50 хиляди щатски долара към хонорарите си.

Това е първа загуба за Гига Чикадзе в UFC и прекъсва серията му от 9 поредни победи.

Келвин Катар пък се завърна отлично след поражението от Макс Холоуей миналата година и затвърди мястото си в Топ 5 на категория „перо“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.