Начало Борба Мирослав Киров стигна безпроблемно до финал в новата си категория

Мирослав Киров стигна безпроблемно до финал в новата си категория

Мирослав Киров стигна безпроблемно до финал в новата си категория
0

Фаворитите достигнаха до финалите на Държавното лично първенство по борба и в свободния стил. Надпреварата се провежда в Сливен без публика заради противоепидемичните мерки.

Европейският сребърен медалист от 2020-та Мирослав Киров стигна безпроблемно до финалите в по-горната за него категория – до 79 килограма. Състезателят на „Юнак Локомотив“ (Русе) постигна три поредни победи – с 4:0 над Пресиян Михов, 10:0 срещу Синан Ангелов, а полуфинал се справи с Октай Хасан. Негов съперник за първото място в неделя ще бъде дебютантът при мъжете Радомир Стоянов.

Най-бързата победа в полуфиналната фаза записа Георги Иванов. Националът тушира Брайко Брайков за по-малко от 10 секунди след раменно хвърляне в категория до 125 кг. За титлата той ще спори с вторият от Европейското за кадети от 2019-а Николай Димитров.

Категорични победи с технически туш постигна и Микяй Наим при 57-килограмовите. Носителят на златния пояс „Дан Колов“, се наложи с 10:0 над Костадин Гуцев, а преди това срази с 10:0 и Мехмед Рамазан, а след това Ивайло Тисов с 8:1.

С две победи с технически туш място на финала си осигури и Георги Вангелов в категория до 61 килограма. Петият от Олимпийските игри в Токио 2020 последователно победи Сергей Бонев с 12:2, а след това и Бисер Пенев с 10:0.

В категория до 70 кг до битка за титлата стигна натурализираният у нас дагестанец Рамазан Рамазанов след успех с 10:0 над Иван Стоянов.

При 74-килограмовите златото ще си оспорват Али Умарпашаев и Михаил Георгиев.

Опитният Владимир Дубов стигна до пореден финал в кариерата си след три победи в категория до 65 килограма, като първите бяха с технически туш и с туш.

Трудна среща имаше Ахмед Магамаев в категория до 92 кг, който до полуфиналите не даде точка на съперниците си. Там също поведе с 2:0 срещу Илия Христов, но след това разтегна коленни връзки и съперникът му успя да поведе с 4:2. Със сетни сили обаче Магамаев все пак взе победни две точки за крайното 4:4. За първото място ще се бори срещу Исмет Карабулут от клуб „Янчо Патриков ЦСКА“.

Срещите започват в 10 часа, а около 12 часа ще бъдат определени и шампионите.

Схватките може да гледате на живо ТУК.

В събота в паузата между схватките 4-кратният европейски шампион Байо Баев бе награден с плакет от президента на федерацията Христо Маринов по случай 80-ата му годишнина. В кариерата си славният борец има и три сребърни медала от световни първенства в свободния стил.

Снимки: БФ Борба/Start Photo.bg