Начало Видео Джордж Сейнт-Пиер дава практични съвети за улични конфликти (ВИДЕО)

Джордж Сейнт-Пиер дава практични съвети за улични конфликти (ВИДЕО)

Джордж Сейнт-Пиер дава практични съвети за улични конфликти (ВИДЕО)
0

Бившият шампион на UFC в две дивизии – Джордж Сейнт-Пиер, е без никакво съмнение един от най-великите бойци на нашето време и в историята на смесените бойни изкуства.

Не напразно мнозина определят „Джи Ес Пи“ за най-великия ММА състезател. Канадецът знаеше пределно ясно какво да прави в клетката, а очевидно легендата е наясно какво да прави и в напечени ситуации на улицата.

Сейнт-Пиер участва в заснемането на видео, в което дава съвети за това какво да (не) правим, ако някога попаднем в ситуация, от която няма измъкване.

Според „GSP“ никога не трябва да стоите централни срещу агресора. Вместо това завъртете тялото си малко наляво или надясно и кръстосайте ръце, като едната е до тялото ви, а другата подпира брадичката ви (мислеща поза). Така ще можете да се защитите по-лесно, защото с горната ръка ще може да предпазите лицето си, а с долната тялото си. От това положение може и да атакувате по-добре, защото дистанцията на удара ви се скъсява.

Вторият урок на майстора на бойните изкуства е следния:

Ако видите, че ситуацията ескалира и няма връщане назад, удряйте първи„.

Използвайте елемента на изненадата. Джордж дори съветва да прибегнете и до непозволени методи, тъй като на улицата едва ли ще има рефер. Бъркане в очите, удар в гърлото, удар в слабините. След това се махайте. Това са изключитлено болезнени удари и ще ви дадат нужното време да се ометете.

Канадецът дава и ценен съвет за ситуациите, в които има и хладно оръжие:

„Ако някой ви извади нож, просто му дайте парите си и не се правете на герои“.

Съветът на Boec.BG е просто и лесно се запомня – винаги се опитвайте да деескалирате ситуацията и да не се стига до физическа саморазправа. Мястото на битките е в залите под наблюдението на вещи лица, а не на обществените места. Бъдете разумни и винаги се старайте да не се поддавате на емоциите и адреналина!