Начало ММА Кевин Лий отново не влезе в категория (ВИДЕО)

Кевин Лий отново не влезе в категория (ВИДЕО)

Кевин Лий отново не влезе в категория (ВИДЕО)
0

Под въпрос е поставено провеждането на главното събитие от утрешното шоу на UFC.

В главният мач за вечерта един срещу друг ще се изправят Кевин Лий и Чарлз Оливейра, но нещата може да претърпят сериозни промени. Причината за това е, че 27-годишният Лий отново не успя да спечели битката с килограмите и надвиши позволения лимит с близо килограм.

Бойците от лека категория трябваше да тежат не повече от 70.7 кг (за нешампионски мач), но американецът закова кантара на 71.8 кг.

Заради положението с коронавируса по света, официалният кантар се проведе на закрити врата и до последно нямаше много информация за това какво се случва. Знаеше се само, че Лий не се е качил на кантара в позволения период от два часа.

Чарлз Оливейра, който е показал лично тегло от 70.7 кг, ще трябва да реши дали срещата ще се проведе, или не, като първоначалните източници споделят, че той е съгласен двубоят да се състои.

Най-вероятно Лий ще бъде наказан с процент от хонорара си, тъй като медицинските лица са му забранили да сваля повече килограми и той ще остане над позволеното.

Всички останали бойци са преминали успешно кантара и ще проведат своите срещи. Това е петият неуспешен кантар за Лий в UFC кариерата му.