Начало ММА Клей Гуида се завръща срещу Белята
0

Клей Гуида се завръща срещу Белята

Клей Гуида се завръща срещу Белята
0

Едни от най-големите биткаджии в UFC Майкъл „Белята“ Джонсън и Клей Гуида ще стъпят в битка на 6-и февруари, 2021 година. Локацията на двубоя все още не е обявена.

Джонсън има 19 победи и 16 загуби в актива си.В момента е в серия от 3 поредни загуби. Американецът излиза с вдигната тъка в едва 2 от последните си 8 битки в ММА. През май тази година „Белята“ се завърна с клетката и загуби от  Тиаго Мойсес с ключт на крака в първия рунд.

Гуида има 55 професионални двубоя в ММА зад гръба си, като побеждава в 35 от случаите. Той е в серия от 2 поредни загуби и печели едва една среща в последните си четири влизания в клетката. В края на юни тази година Клей загуби с единодушно решение от Боби Грийн.

Очаква се бойната карта, на която Джонсън и Гуида ще премерят сили, да бъде оглавена от Алистър Овърийм и Александър Волков.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".