Начало ММА Кой е Дейна Уайт?

Кой е Дейна Уайт?

Кой е Дейна Уайт?
0

Смесените бойни изкуства завладяха спортния свят. ММА мачовете са от най-популярните съревнования в момента. Следят се от милиони фенове по цялото земно кълбо.

Преди десетилетие Америка си конкурираше с Япония… докато силната организация в САЩ не закупи азиатската.

UFC.

Най-популярното място за ММА в наши дни. Дори съвсем незапознати с бойните изкуства знаят значението на абревиатура – Ultimate Fighting Championship. Така е наречена и култовата игра за Плейстейшън.

Президент на организацията е Дейна Уайт. Родом от Манчестър, но не английският град, а този в Америка. На 49 години е. Радетел на популяризирането на смесените бойни изкуства още в края на 90-те. По това време не се гледа с добро око на тях.

На почит в Съединените щати са боксът и борбата. Смесица между тях – защо ни е? Питат се феновете.

Уайт е човекът, който не отстъпи на вярата си. За него кечът е просто развлекателно средство, което така и не се доближава до реалните битки. Винаги е директен на пресконференции и в отделни интервюта, което често му навлича негативни коментари.

Постоянно е подлаган на вербални атаки от бойци, мениджъри, ръководители на други организации. Даде шанс на жените да градят кариера наравно с мъжете. Конкурентите му не са създавали звезди като Ронда Раузи или Крис „Сайборг“.

Управлява UFC вече близо 20 години. 

Живее в Лас Вегас. До момента е изкарал над 500 милиона долара. Дари 100 хиляди за реконструкция на спортния салон в училещето, в което е завършил. Редовно участва в благотворителни кампании.

„Колкото повече даваш, толкова повече ще получиш“, обича да казва Уайт.

Той е един от най-успешните хора в света на бойните спортове.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.