Начало ММА Колби Ковингтън е План Б, ако Усман или Едуардс се контузи преди битката

Колби Ковингтън е План Б, ако Усман или Едуардс се контузи преди битката

Колби Ковингтън е План Б, ако Усман или Едуардс се контузи преди битката
0

Остават броени часове до шампионския двубой между Леон Едуардс и Камару Усман. Преди месеци Едуардс шокира света с прецизен удар с крак в главата на Усман в края на техния двубой и успя да спечели колана в полусредната категория на UFC. Поредното издание на сблъсъка между двамата изглежда има изключителна стойност за организацията, защото Дейна Уайт не може да си позволи главното събитие в Лондон да пропадне. Поради тази причина има и План Б в случай, че някой от двамата се контузи. Слуховете се оказаха верни и сега Колби Ковингтън е в позиция на нисък старт да замени Камару или Леон при инцидент.

Колби вече премина кантара и е в категория. Въпреки че организацията направи всичко възможно да запази името му в тайна, той определено не е прекалено изненадващ избор за UFC 286. Наскоро самият Дейна Уайт беше попитан какво ще е бъдещето на Ковингтън и той отговори, че той е готов да се бие. Констатациите на Уайт вече намират реални потвърждения с оглед на решимостта на американеца да влезе като резерва и фактор в двубой с подобен заряд.

Ковингтън не се е състезавал от март 2022 г., когато победи Хорхе Масвидал. Малко след победата Масвидал го нападна в ресторант в Маями, щата Флорида, а Колби заведе дело срещу него и се отдалечи от публични изяви.

Вероятно Ковингтън ще наблюдава мача в близост до клетката и няма да го видим като заместващ Усман или Едуардс боец, но самата поява на американеца е красноречив знак, че той има желание отново да влезе в октагона. Колби вече има мач срещу Усман, който загуби. Двамата не пропуснаха да се спречкат в няколко блиц интервюта, в които Ковингтън се опита да обезцени успеха на „Нигерийския кошмар“. Усман пък заяви, че „му е разбил лицето“ и с усмивка пренебрегна траштолка на опонента си.

тагове: