Начало Кикбокс и муай тай От лагера на Оверийм скочиха срещу наказанието за допинг

От лагера на Оверийм скочиха срещу наказанието за допинг

От лагера на Оверийм скочиха срещу наказанието за допинг
0

Ник Хемърс – треньорът на Алистър Оверийм, защити своя атлет, след като Glory реши да отнеме успеха му над Бадр Хари през миналия ноември, уличавайки го в употребата на забранени вещества.

Целта му изобщо не беше да е по-силен на ринга. Глупост е да му отнемат победата. Просто спечелихме мача с Бадр и винаги ще го твърдим“, каза наставникът пред нидерландското издание AD.

Въпросното вещество е противовъзпалително, което обаче подобрява двигателните функции при здрави хора. По тази причина е и забранено от Антидопинговата комисия.

Оверийм обаче има история с употребата на стимуланти. Още през 2012 г. е хванат с вещества, завишаващи тестостерона. По тази причина той губи мястото си в главния мач на UFC 146, където трябваше да се бие с Жуниор дос Сантош, но в крайна сметка бе сменен от Франк Мир.

Алистър Оверийм ще прекара 12 месеца извън ринга на Glory, което за 42-годишния кикбоксьор може да се окаже преждевременен край на кариерата, макар Хемърс да твърди, че продължават да тренират за следващия си мач.