Начало Кикбокс и муай тай Шест нови треньори влизат в националния отбор по кикбокс

Шест нови треньори влизат в националния отбор по кикбокс

Шест нови треньори влизат в националния отбор по кикбокс
0

Сериозни промени настъпиха в треньорския екип на националния отбор по кикбокс месец преди започването на Държавното първенство. Това съобщиха от ръководството на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай (БККМТ).

Владимир Вълев-Питбула продължава да бъде основен селекционер на отбора, но Станислав Бахчеванов отпада от състава. Причината за раздялата с опитния специалист е липсата на треньорски лиценз, който е задължително изискване от WAKO.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 

В същото време шест нови лица ще се присъединят към треньорския състав – трима за „ринговите“ дисциплини и трима за „татами“ стиловете.

На „Питбула“ в дисциплините на „Ринг“ ще помагат Галин Методиев (СК Шуменска Крепост), Марио Кирилов (СК Армеец София) и Димитър Димитров (СК Тангра – Свиленград), докато на дисциплините на „Татами“ влизат Иван Георгиев (Star Team – София), Ивайло Радулов (СК Радулов) и Иво Деспотов (СК Масару – София).

До избора на горепосочените треньори се е стигнало след задълбочен анализ върху работата на спортните клубове. Ето какво сподели и председателят на БККМТ Галин Димов:

Стратегията ни е да имаме повече лицензирани треньори по кикбокс, които да участват в програмата, да черпят опит от международните състезания и различните школи по света със своето присъствие и помощ като част от националния отбор. Това е много важна стъпка за развитието на нашия спорт и приемането му в Олимпийското семейство. Бих искал да използвам възможността да благодаря на Министерството на младежта и спорта, без които тази стабилна селекция на треньори нямаше да бъде възможна. Ще дадем всичко от себе си да повторим и надградим успехите от 2020. Надяваме се да се справим с вируса и да изпълним календара в пълния му обем.“

Подготовката на родните състезатели по кикбокс стартира с пълна сила още от първия работен ден на 2021 г. Първият кръг на Държавното първенство е на 5-7 март в Шумен, а международните изяви на кикбоксьорите стартират на 28-30 май в Карловац.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.