Начало Кикбокс и муай тай Владимир Вълев-Питбула поема националите по муай тай

Владимир Вълев-Питбула поема националите по муай тай

Владимир Вълев-Питбула поема националите по муай тай
0

Заслужилият майстор на спорта Владимир Вълев-Питбула е новият старши треньор на националния отбор на България по муай тай, съобщава Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Най-титилуваният ни боец в кикбокс и муай тай ще работи в тясно сътрудничество с главния селекционер Станислав Бахчеванов. Решението бе взето на Управителен съвет на централата.

Владимир Вълев е многократен републикански, балкански, европейски и световен шампион. През 2013 г. получава приз за най-добър състезател в света по кикбокс в своята категория: Best Fighter of the world championship в стил К 1. През 2016 г. става първия българин световен шампион по кикбокс за професионалисти, носител на световна титла в категория 71,8 кг и на пояса при WAKO PRO в стил К 1 и оглавява световната ранглиста с най-висок брой точки – 55 на WAKO PRO. В муай тай той има също европейска (2012 г.) и световна титла (2013 г.).

В събота конфедерацията проведе и годишното си Общо събрание, по време на което бяха взети решения и направени промени. Численият състав на Управителния съвет е намален след оттеглянето на двама от досегашните членове  – Красимир Димов и Николай Атанасов, което е станало по тяхно желание.

Беше приет бюджетът на конфедерацията в размер на 380 000 лева. Той е разпределен по различните пера според нуждите и предстоящите събития.

Приеха се нови 13 клуба с редовни документи, отговарящи на всички изисквания, които ще получат лиценз за развиване на спортовете кикбокс и муай тай. С тях конфедерацията вече има активни развиващи спортна дейност 70 спортни клуба членове в цялата страна, с което се нарежда до най-големите спортни организации в страната.

В точка „Разни“ по предложение на Васил Вълков и Георги Вачев бе поставена задача на Управителния съвет да приеме  няколко нови възрастови групи в стил „киклайт контакт“ – 7-8 г.,  9-10 г. и 11-12 г. Според членовете това ще даде голяма възможност на всички, които развиват този стил  да започнат от по-малки без да се налага да играят в другите два татами стила.