Начало ММА Кормие не иска да си тръгва като „бивш шампион“
0

Кормие не иска да си тръгва като „бивш шампион“

Кормие не иска да си тръгва като „бивш шампион“
0

Световният шампион в тежка категория на UFC Даниел Кормие не иска да вижда преди титлата си „бивш“ в деня, в който реши да се пенсионира.

40-годишният американец не веднъж е коментирал неизбежния край на кариерата си, като сега е концентриран изцяло върху предстоящия си мач със Стипе Миочич на UFC 241 и не възнамерява да определя краен срок на престоя си в октагона.

„Главата ми е изцяло в този мач. Към момента не мисля много напред. Тъй като, когато си дълго време в този спорт, шампион си и така нататък, в един момент започваш да печелиш много пари, нивото ти на популярност е толкова високо, че ти става трудно да се откажеш. Проблемът е, че рано или късно ще излезеш през вратата. Въпросът е дали ще ти я покажат или ти сам ще тръгнеш натам. Ето това трябва да реша и аз. Отдавна казах, че не искам да си тръгна със загуба. Много от големите ни шампиони си тръгват по гръб. Като бивши шампиони. И оставят феновете си с тази последна гледка, при която любимецът им е загубил и, след това, стоят в средата на октагона, докато поясът им отива на кръста на някой друг. Не искам и аз да завърша така. Искам да си тръгна по моя начин. Знам, че като навършиш 40, този момент наближава. Трябва да реша дали сега е времето, или да го отложа още малко“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.