Начало ММА Кормие разкрива единствения сценарий за завръщане

Кормие разкрива единствения сценарий за завръщане

Кормие разкрива единствения сценарий за завръщане
0

Даниел Кормие, който тази година беше приет в Залата на славата на UFC, разкри единствената възможност той да се завърне в октагона.

„Обясних го преди да се пенсионирам.“ каза той. „Ще се бия единствено в мачове за шампионски титли. Но не бих казал, че заслужавам шанс за пояса на тежката категория. Стипе не е шампион в момента, а и той ме победи последните два пъти. Така че ще трябва да сляза чак до лека тежка, а това ще е трудно за мен.

„Там ситуацията е различна, защото аз не загубих титлата. Аз я овакантих и се качих в тежка, когато Джоунс се би с Густафсон. Та може и да имам право донякъде да се обадя на Дейна и с тежестта на името си да го попитам за мач с Иржи Прохазка.“

Кормие царуваше на върха в лека тежка от 2015 до 2018г. като защити титлата си няколко пъти. Следващата му стъпка беше да се качи в тежка като стана един от четирите шампион-шампион (носител на пояси в две категории). След това загуби в два поредни мача от Стипе Миочич и се оттегли от спорта през 2020г. Сметката показва, че той не се е бил в лека тежка от четири години, а през март ще бъде на 44 годишна възраст.

„Ако ще поема такъв ход, трябва да е скоро.“ обясни Кормие. „Ще навърша 44 през март. Искам да се бия, искам да постигна нещо велико, но трябва да се случи сега. Не е късно – Ранди Котюр спечели световна титла на 45, така че не е невъзможно.“

тагове: