Начало ММА Кормие смята, че Джон Джоунс трябва да бъде премахнат от спортните номинации на ESPY

Кормие смята, че Джон Джоунс трябва да бъде премахнат от спортните номинации на ESPY

Кормие смята, че Джон Джоунс трябва да бъде премахнат от спортните номинации на ESPY
0

Легендарният боец на UFC Джон Джоунс е новият властелин в тежката категория на организацията след успешен дебют срещу французина Сирил Ган. Джоунс имаше нужда от по-малко от пет минути, в които успя да приложи задушаваща техника на Ган и това му донесе множество суперлативи. Сред тях са две номинации на годишните спортни награди ESPY – „Най-добро завръщане“ и „Най-добър боец в UFC“. Не всички обаче смятат, че Джоунс е заслужил цялото това внимание върху себе си.

Бившият шампион в две теглови дивизии на компанията и дългогодишен съперник на Джоунс – Даниел Кормие, смята, Джон не е направил достатъчно, за да бъде номиниран във въпросните две категории на ESPY.

„Просто не знам дали една битка срещу Ган трябва да те постави в такава позиция. И това не е обида към Сирил. Просто беше един двубой. Трябва да помислим върху цялата кариерна история на останалите атлети. Например Ислам Махачев, който спечели пояса след победа срещу Чарлз Оливейра, а впоследствие защити титлата срещу Александър Волкановски„, коментира Кормие по своето шоу „DC and RC“ по ESPN.

Джоунс и Кормие имат дълга история и се смятат за едно от най-големите съперничества в историята на UFC. Двамата се изправят един срещу друг в спор за титлата в полутежка категория два пъти като и двата пъти Джон успява да спечели – веднъж със съдийско решение и веднъж с технически нокаут.

Вижте Аманда Нунез, която загуби колана от Джулияна Пеня, но после си го върна отново. След това Леон Едуардс, който направи нещата, които направи. Джон е в тази класация, защото е най-голямата звезда в спорта, ако не говорим и за Израел Адесаня. Там е по тази причина. Най-щурото нещо е, че е напълно възможно да спечели именно по тази причина. Мисля, че Джоунс трябва да направи още една среща, за да има претенцията да участва в ESPY„, продължава коментара си Кормие.

Годишните бойни награди на ESPN ще се състоят на 12 юли в Долби Тиътър в Лос Анджелис.