Начало ММА Кормие хвали Джон Джоунс: Тежката ще стане забавна с него, ще се справи добре

Кормие хвали Джон Джоунс: Тежката ще стане забавна с него, ще се справи добре

Кормие хвали Джон Джоунс: Тежката ще стане забавна с него, ще се справи добре
0

Бившият шампион на UFC Даниел Кормие вярва, че вечният му противник в клетката Джон Джоунс ще се справи добре в тежката категоия на организацията. Идеята талантливият боец да се бие в най-сериозната теглова дивизия циркулира от момента, когато той стана шампион в полутежка категория през 2011г. През 2020г. Джоунс оваканти пояса си и анонсира преместване с една категория нагоре. В момента боецът се подготвя, но все още не е направил своя дебют.

„Мисля, че ще се справи добре, добър боец е. Много талантлив. Мисля, че ще бъде добре в тежката категория. Но от него зависи да направи скока. Чувства се сякаш сме чакали цяла вечност да го видим при най-тежките“, сподели Кормие.

Бившият олимпийски борец заяви още, че Джоунс ще направи тежката дивизия „по-забавна“.

„Категорията ще порастне, самата дивизия вече е забавна, а с него ще бъде още повече. Има големи битки, които може да направи там с бойци като Сирил Ган, Къртис Блейдс и Франсис Нгану“, допълни Кормие.

Даниел не спести комплиментите си към Джоунс, с когото през годините имаха няколко двубоя – всички спечелени от Джон. Това разочарова много Кормие, но днес той не отрича качествата на своя бивш опонент.

„Висок е, силен е, има добро кардио, има чудесни качества. Умен е в октагона. Мисля, че това е нещо, които повечето хора не отчитат – неговата интелигентност и ментална нагласа. Умението му да преминава през битките. Именно това според мен е една от причините за неговите успехи“, посочи Кормие.

Джон Джоунс качи доста мускулна маса с идеята да бъде по-конкурентен в тежката дивизия на UFC

Кормие се състезаваше в тежка категория и успя да стане шампион на най-голямата ММА организация. Вече е пенсиониран и голяма част от времето му в бойните спортове преминава през коментари и анализи, които той прави ексклузивно за UFC. Джоунс от своя страна изглежда още не е приключил с битките и всички фенове са любопитни как ще се справи в тежката дивизия. През годините той постигна победи срещу всички елитни бойци по онова време в своята категория – Александър Густафсон, Маурисио „Шогун“ Руа, Лиото Мачида, Витор Белфорт, Даниел Кормие, Чеъл Сонен и други. Проблемите с наркотиците и алкохола обаче сякаш му попречиха да бетонира името си като най-великия за всички времена. Дали щурмът към тежката категория не цели именно това?