Начало ММА Ковингтън: Изритах Усман в черния дроб – той се хвана за топките!

Ковингтън: Изритах Усман в черния дроб – той се хвана за топките!

Ковингтън: Изритах Усман в черния дроб – той се хвана за топките!
0

Колби Ковингтън не може да преживее загубата от Камару Усман на UFC 245. Бившият шампион в полусредна категория имаше своите аргументи в хода на битката, но в петия рунд падна с технически нокаут от нигериеца.

Ковингтън (15-2 MMA, 10-2 UFC) проговори повече от месец след поражението:

„Изгледайте отново записа и вижте какво се случи на 14 декември“, Колби заяви в обширно интервю за ESPN. „Само не го наричайте честна битка. Какво наистина се случи? Нека разгледаме ключовите моменти.“

„Във втория рунд му дадоха време да се освести. Изритах пича в черния дроб и беше готов да се строполи като чувал с картофи. Вместо това се хвана за топките и го броят за удар в слабините! Това беше най-фалшивия фаул в историята на бойните спортове“, гневи се Ковингтън.

„… в третия рунд Марти Фейкнюсмен (така Ковингтън нарича подигравателно Усман) получава неволен удар от мен в лявото око. Той се хваща за дясното. Пищеше като жена на съдията, че дясното му око е наранено… Какво правиш? Ти си по-фалшив от всеки.“

„Стигаме до рунд №4 – той бърка в моето око. Съдията ме поглежда – няма повече таймаути, продължавайте да се биете, няма да стопирам срещата. Вижда фаул и не го свири – беше очевидно“

Неволите на Ковингтън продължават.

„Сега да споменем нещо и за петия. Продължавам да му ритам задника. Печеля битката до този момент – мачът ми е в кърпа вързан. Готови са да ми сложат титлата около врата и изведнъж получавам удар в тила! Просто ме шибна в задната част на главата. Всичко се случва отново пред погледа на рефера. Изгледайте видеото – получавам четири удара отзад и мачът е прекратен. Оставаше една минута, аз печелех“, твърди Колби.

Бившият шампион продължи интервюто с обиди към рефера и недоумение защо указанията от треньорския му щаб в почивките между частите са били разкрити.

„Не е нормално да дават тези неща по телевизията. Всички чуха какво ми каза треньора…“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.