Начало ММА Ковингтън надделя в битката за разчистване на сметки срещу Масвидал

Ковингтън надделя в битката за разчистване на сметки срещу Масвидал

Ковингтън надделя в битката за разчистване на сметки срещу Масвидал
0

Битката на злобата. Така бе определен сблъсъкът между Колби Ковингтън и Хорхе Масвидал, който оглави бойната карта на UFC 272 тази нощ. Това бе една от малкото срещи, в които няма залог пояс, но въпреки това е основно събитие в гала на ММА веригата.

Враждата между двамата бивши най-добри приятели, съквартиранти и съотборници в „American Top Team“ тлее от доста време, като помежду им се изписаха доста обиди и закани. Дългоочакваният мач в полусредна категория най-сетне се състоя в „T-Mobile Arena“.

Публиката в Лас Вегас шумно посрещна завръщането на Масвидал и горещо го подкрепяше, докато съперникът му бе освиркан при излизането си. Секунди след като стартира битката се чуха и възгласи „Колби, Колби“.

Крайният успех обаче бе за Ковингтън, който след пет рунда получи победата с единодушно съдийско решение: 49-46, 50-44, 50-45.

Колби заложи на своята доминираща борба и успя да изтощи до краен предел опонента си. Въпреки че 37-годишният Масвидал също има своите добри моменти във втория и четвъртия рунд, три години по-младият Ковингтън като цяло контролираше срещата.

Колби заложи на атакуващ стил, докато боецът от Маями разчиташе на контраатака. В първия рунд двамата не успяха да си нанесат много значими попадения, а играта бе предимно борба и контрол от страна на Ковингтън, който бе предупреден и от рефера за бъркане в окото на сперника.

Във втория рунд Масвидал заложи на своите лоу кикове, а двамата бяха по-предпазливи и държаха дистанция около 90 секунди. Колби успя отново да притисне съперника си до мрежата, но получи и ново предупреждение за удар в слабините. След кратката пауза Масвидал успя да отвори аркада на съперника си с лакът и да пласира няколко добри удара в лицето му след това. 1:40 преди края на частта Колби падна на земята, но Масвидал се подлъга и влезе в неговата игра, губейки предимството си. В края на рунда получи и две леви крошета.

Третият рунд започна с размени на хай кик, но след минута игра Колби записа четвъртия си успешен тейкдаун в мача. Последва сериозен тормоз с лакти в главата на Масвидал, както и крошета. Бе направен опит и да бъде задушен, но въпреки видимо отслабените му сили, успя да се защити.

В началото на четвъртия рунд Масвидал спря две последователни атаки на Ковингтън за тейкдуаун. Хубава комбинация и тежък ъперкът разклати боецът от Маями в средата на частта. В този рунд Колби доста по-смело използва играта в стойка, но при първата отдала се възможност съперникът му вкара мощно дясно кроше, което го извади за кратко извън баланс.

Публиката стана на крака в началото на последния рунд, който започна с бърз тейкдаун за Колби. Масвидал едва дишаше, но успя да направи поредно изправяне. Ковингтън се бе залепил за гърба му и така мина повечето време от заключителния период. В последните секунди за пореден път се чуха освирквания от трибуните, като публиката в Лас Вегас не бе щастлива от развоя на срещата.

С финалния гонг охрана веднага влезе в клетката.

Една от най-големите звезди на UFC Хорхе Масвидал допусна 16-та загуба и трета поредна (предишните две за титлата срещу Усман). Преди това боецът от Маями впечатли със серията си от три поредни успехи с нокаут/технически ноакут срещу Нейт Диаз, Бен Аскрен и Дарън Тил. Победите му са общо 35.

Ковингтън е вече с актив 17-3 и се върна на пътя на победите, също след поражение от Усман.

тагове: