Начало ММА Хабиб Нурмагомедов влиза в „Залата на славата“ на UFC
0

Хабиб Нурмагомедов влиза в „Залата на славата“ на UFC

Хабиб Нурмагомедов влиза в „Залата на славата“ на UFC
0

Хабиб Нурмагомедов е първият въведен боец в „Залата на славта“ на UFC за 2022. Това бе съобщено на събитието UFC 272, което се проведе по-рано днес в Лас Вегас. Той ще бъде приет официално в елитния списък на „Международната бойна седмица“ в Лас Вегас между 26-и юни и 2-и юли.

Бившият хегемон в „лека“ категория на UFC сложи край на кариерата сипреди 17 месеца след победа със събмишън в първия рунд над Джъстин Гейджи. Това бе негова трета поредна защита на пояса и 29-та поредна победа.

Някои от най-големите имена, които Хабиб е побеждавал за Джъстин Гейджи, Дъсин Порие и Конър Макгрегър.

След като се пенсионира, Нурмагомедов играе ролята на главен наставник на Ислам Махачев, Умар Нурмагомедов и други негови сънародници в UFC и други организации. „Орелът“ стана и президент на компанията „Eagle Fighting Championship“.

Нурмагомедов ще бъде част от „Модерното крило“ на „Залата на славата“. Там името му ще стои в компанията на Джордж Сейнт-Пиер, Ронда Роузи и Майкъл Биспинг.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".