Начало ММА Кралят е мъртъв, да живее кралят: Тейшейра детронира Полската сила

Кралят е мъртъв, да живее кралят: Тейшейра детронира Полската сила

Кралят е мъртъв, да живее кралят: Тейшейра детронира Полската сила
0

Гловър Тейшейра е новият шампион на UFC в лека тежка категория. 42-годишният ветеран събмитъна с риър некед чоук Ян Блахович в главното събитие на UFC 267 в „Етихад Арена“, „Боен остров“ Абу Даби (ОАЕ).

Така след 20 дълги години в популятната ММА верига бразилецът най-после стигна до колана.

Чаканият сблъсък започна шеметно за него и след 40 секунди полякът вече беше на земята. Блахович веднага зае фул гард. Тейшейра не беше много активен в топ позиция, но и полякът не позволяваше да поеме тежки попадения с перфектната си защита.

Дори в един момент самият Ян успя да пласира повече удари. Двамата работиха здраво иначе съдията щеше да ги вдигне. Все пак Тейшейра събра над четири минути контрол на земя и в комбинация с тейкдауна записа голямо предимство след първия рунд.

Втората част започна с оспорвана битка в стойка. Блахович показа „полската мощ“, а бразилецът изяде няколко удара. Това обаче беше всичко за шампиона в мача. В средата на рунда ветеранът вкара зверско кроше и разклати шампиона.

Тейшейра отново вкара битката в партер и започна да работи с граунд енд паунд. Блахович даде гърба си и се предаде от мигновен риър некед чоук!

В момента бразилецът е вторият най-възрастен шампион на UFC. Мигове след успеха размени реплики с Дейна Уайт в приятелски тон, а президентът на веригата го награди с пояса.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.