Начало ММА Пьотр Ян взе междинния пояс след супер битка със Сандхаген

Пьотр Ян взе междинния пояс след супер битка със Сандхаген

Пьотр Ян взе междинния пояс след супер битка със Сандхаген
0

Пьотр Ян победи Кори Сандхаген за междинния пояс в категория „петел“. Двамата се срещнаха в подглавното събитие на UFC 267 в „Етихад Арена“, „Боен остров“ Абу Даби (ОАЕ).

Съдиите видяха сблъсъка 49-46, 49-46 и 49-46.

Силно окуражаван от публиката Пьотр Ян все пак започна предпазливо. За сметка на това противникът му пласира няколко кика и единични попадения в рамките на първите две минути. Американецът притисна бившия шампион към клетката, но опитът му за тейкдаун не се получи. Той продължи да нанася значими попадения. Атаките му бяха много разнообразни и изненадваха Ян, който не беше на себе си през първите пет минути. В последните секунди Сандхаген вкара още няколко кика и едно летящо коляно.

В първите размени от втория рунд двамата търсеха предимно тялото на съперника. Мощен кик остави отпечатък на тялото на Сандхаген. Руснакът залитна след един десен прав в главата му. В средата на частта започнаха тежките размени. Ян комбинира с бек фист и ляво кроше, които взривиха залата. Последва страничен кик в тялото на американеца. Бившият шампион беше преобразен във втория рунд. Минутка до края Сандхаген даде главата си при един сблъсък и отнесе още няколко крошета. След това отвърна с коляно след отскок, подобно на това в края на първия рунд. С лоу кик в крака на Пьотр се чу сирената след вторите пет минути.

Третата част започна със страхотен бек кик в тялото на Сандхаген. След това започна игра на изчакване между двамата, която продължи около две минути. Явно беше затишие пред буря – последва жестока размяна по два силни удара в главите. Минута преди края зверзска комбинация на руснака прати Кори в нокдаун. Бекфист в глават и ляво кроше отекнаха в зялата зала. Последваха ожесточени действия в партер при разменено предимство. След граунд енд паунд двамата едвам стояха на крака във финалните секунди.

В първия от шампионските рундове Ян продължи да затваря добре съперника и пласира няколко отлични комбинации. Сандхаген записа тейкдаун в средата на частта и тръгна да прави ключ на крака, при който руснакът със светкавична реакция се измъкна и скочи на крака. След ново скъсяване на дистанцията вкара две брутални крошета. Последва нова атака в главата и тялото, а Кори вече изглеждаше твърде разклатен. Руският отличен боксьор продължи да тероризира съперника си с всяка следваща секунда до края.

Кори имаше нужда да вземе последния рунд, но се вслуша в секундантите си и прие изчаквателна тактика. Ян го притискаше, а Сандхаген пускаше удари с водещата ръка. Разликата в кардиото бе видима в полза на руснака. Две минути преди края Пьотр заби зверски хай кик в главата на съперника си. Двата размениха крошета след това. Американецът изобщо не беше агресивен докрая, а единствено отстъпваше назад и опитваше да точкува без особен успех. Във финалните няколко секунди двамата направиха шоу с изпълнения от кикбокса, а след това се поздравиха джентълменски.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.