Начало ММА Красавица и/или звяр: Хиперактивната Алехандра Лара

Красавица и/или звяр: Хиперактивната Алехандра Лара

Красавица и/или звяр: Хиперактивната Алехандра Лара
0

Красота и боен спорт не се изключват. Доказателство за това са многото дами, които професионално се занимават с тези понякога кървави спортове. В рубриката „Красавица и/или звяр“ на Boec.BG ще ви покажем някои от най-атрактивните представителки на нежния пол в бойните спортове и ще разкажем интригуващите им истории.

Алехандра Лара

Колумбийката Алехандра Лара е едно от красивите и популярни лица на американската бойна верига „Белатор“. Тя е зодия Лъв и е истинска лъвица в клетката. Известна е с колоритни си появи и с завидните танцувални умения, които показва и около бойните си срещи.

Лара е висока 170-сантиметра. Родена е на 4-ти август 1994 г. в Меделин. Към момента професионалната ѝ ММА статистика е 9 победи и 5 загуби. Къдрокосата Лара има договор с „Белатор“, където е под номер 7 в ранглистата на категория „муха“. За организацията има 7 срещи.

27-годишната Алеханда прави всичко с отчетлива енергия. Но това не е изненадващо предвид нейната история. Колумбийката е ​​била диагностицирана с хиперактивност в ранна детска възраст. Състоянието си тя успява да насочи в правилната посока с помощта на майка си.

„В момента мисля, че това е суперсила“, каза Лара.

„През целия ми живот това беше като проблем и всички в училище се държаха с мен така: „Ти си различна, странна“ или нещо подобно. Благодаря много на майка ми, защото тя ме разбра. „Добре, имаш много енергия? Нека да го изчерпим“, ми каза. Така започнах да третиран много различни видове спорт и артистични дисциплини, които ме правят това, което съм днес“, казва Алехандра.

Назовете една физическа активност и Лара вероятно най-малкото я е опитала. Включително акробатични вариации на танци и йога, да не говорим за обучението по ММА, което я насочи към сегашния ѝ път.

Тя получава договор за първия си професионален двубой преди 10 години, когато е едва на 17 -годишна възраст.

Преди да се отдаде изцяло на смесените бойни изкуства, Лара всъщност обмисля да направи кариера в образованието, където може да работи с деца, живеещи с хиперактивност, като самата нея.

„Всъщност, започнах в университета да изучавам преподаване на деца, защото винаги съм имала влечение към образованието – каза Лара. – Системата има проблем с хора, които са различни и знам как да се справя с такива деца. Има много деца, които разбират по различен начин, но просто трябва да задържите вниманието им за известно време и те могат да правят гигантски неща. За мен е важно да споделя това послание – че не става въпрос „имаш ли проблем“, не, не става въпрос за това. Всички сме различни и имаме различни начини да се учим и да живеем и това е добре.“

Лара винаги има позиция по обществени теми и въпроси

Лара е в серия от две поредни загуби в „Белатор“  (срещу Кана Уотанабе и ДеАнна Бенет) и тя го отдава на намаляването на теглото си. Казва, че дехидратирането е нарушило нейната подготовка.

„Когато започнах в „Белатор“, определено нямах опит в сравнение с хората, срещу които трябваше да се бия. По това време това беше просто потенциал и просто инстинкт. В момента съм съвсем различен човек и се сблъсках с най-опасните момичета в моята категория и те знаят, че съм трудна опонент. Те знаят, че не ме интересува с кого ще се изправя в следващата си битка, дали ще бъде трудно… Затова се чувствам много уверена в момента и готов за следващите предизвикателства“, казва чаровницата.

тагове: