Начало ММА Крис Уайдман: Все още съществува шанс да ми ампутират крака

Крис Уайдман: Все още съществува шанс да ми ампутират крака

Крис Уайдман: Все още съществува шанс да ми ампутират крака
0

Бившият шампион на UFC в средна категория – Крис Уайдман, е поел по тежкия път на рехабилитация след отвратителната контузия, която получи по време на последния си мач с Юрая Хол.

Американецът счупи брутално десния си глезен в края на април, когато негов опит за лоукик бе посрещнат от опонента му. 37-годишният ветеран се подложи на сложна и неотложна хирургическа намеса, която даде началото на тежък пост-оперативен период, чийто край не се знае кога ще дойде.

Само няколко седмици по-късно обаче, Уайдман шокира всички, влизайки в залата за тренировки. Боецът дори остави патериците месец след операцията, показвайки феноменален прогрес за такъв кратък период.

Въпреки това, Уайдман знае, че на този етап дори не трябва да се говори за завръщане и пълно възстановяване, тъй като все още съществува опасността част от крака му да бъде ампутирана.

„Фибулата ми все още е напълно строшена“, сподели Уайдман.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Chris Weidman (@chrisweidman)

„Изобщо не е на мястото си. Целта е двете краища да започнат да се събират малко по малко и да застанат в максимално правилна форма. Имам пирон в големия пищял, който поема тежестта на тялото и ми помага да стъпвам.

„Имам и парче кост, което е напълно откъснато и заседнало и ми причинява възпаление. Дразнещо е и може да се наложи повторно отваряне, за да бъде извадено от там.

„Лека-полека започвам с по-сериозните натоварвания, но в крайна сметка всичко опита до толеранса ми на болка. Има още много неща, които трябва да се случат и се свършат по крака. Кръвоснабдяването е от огромно значение.

„Не се тревожа, но все още има вариант долната част на крака да бъде ампутирана. Това е най-важното нещо сега, всеки ден се моля за нормална циркулация на кръвта“, сподели контузеният войн.