Начало Бокс Връчиха премии на медалистите ни от Европейското
0

Връчиха премии на медалистите ни от Европейското

Връчиха премии на медалистите ни от Европейското
0

Българските боксьори, които достигнаха до бронзовите отличия на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия, получиха премии. Ергюнал Сабри (49 кг), Ясен Радев (52 кг) и Мелис Йонузова (69 кг) се завърнаха от Апенините с бонуси, осигурени от организаторите.

Родните таланти се качиха на почетната стълбичка и по този начин се сдобиха с премии от по 2 хиляди долара. Още преди началото на шампионата домакините обявиха, че ще има награден фонд. Нещо, което се случва за пръв път в тази възрастова група.

Шампионите в отделните категории заработиха по 8 хиляди долара, подгласниците им по 4 хиляди, а бронзовите медалисти по 2 хиляди долара. Така Сабри, Радев и Йонузова, освен отличията, прибраха и обща премия в размер на 6 хиляди долара.

За най-добър боксьор на целия турнир в Розето пък бе обявен арменецът Артур Базеян. Той спечели златния медал в категория до 56 килограма, като нокаутира в средата на втория рунд Брайън Адам от Ирландия.

С най-много титли на първенството се отчете тимът на Русия. „Сборная” грабна 8 златни отличия, като има още 3 сребърни и 4 бронзови. Второто място в подреждането е за домакините от Италия с 4 титли, едно второ място и 4 бронза. Украйна зае третата позиция с един златен и по 5 сребърни и бронзови медала.

България пред Англия на Европейското в Розето