Начало Бокс Мелис Йонузова с бронз от Европейското в Розето
0

Мелис Йонузова с бронз от Европейското в Розето

Мелис Йонузова с бронз от Европейското в Розето
0

Мелис Йонузова спечели бронзов медал от Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия. Родната националка се поздрави с отличието, след като отстъпи на полуфиналите на шампионата на Стария континент. Българката допусна поражение с 0:5 съдийски гласа от представителката на домакините Анджела Карини в категория до 69 килограма.

Двубоят премина под диктовката на италианката. Тя успя да вземе превес в първия рунд, като контрираше много точно опитите за атака на Йонузова. Родната представителка бе тази, която търсеше размяната на удари, но за съжаление нейните опити в повечето случаи не намираха целта. Този развой беляза края на участието на Мелис в Розето и спечелването от нейна страна на бронзово отличие.

Във вечерната сесия, която стартира от 19:00 часа, ще има още двама българи на ринга на Европейското до 22 години. Програмата на ринг А ще бъде открита с мача на Ергюнал Сабри (49 кг) и Аминтаза Бекишев (Русия). Двубоят ще е дебют за българина, който стартира участието си директно от полуфиналите. Евентуален успех ще го изпрати срещу Андрий Йефимович (Украйна) или Йохени Кармилчик (Беларус).

Около 19:30 часа на ринга се очаква да излезе и Ясен Радев (52 кг). Той ще играе срещу Максим Халиникев (Украйна) за място на финала. Това ще бъде трети мач на родния талант от началото на Европейското. Ако запише нова победа, Ясен ще се боксира за титлата срещу Гозмин Гирлеану (Румъния) или Ахтьом Закиров (Русия).

Може да проследите срещите на следния линк:

https://www.youtube.com/channel/UCXHlcDxLnREean4D-PvS41w