Начало Бокс Мачът с Уайлдър е ненужен риск за Фюри

Мачът с Уайлдър е ненужен риск за Фюри

Мачът с Уайлдър е ненужен риск за Фюри
0

Тайсън Фюри беше принуден да се бие за трети път с Дионтей Уайлдър. Британецът нямаше никаква изгода от това, но арбитражен съд в САЩ опропасти плановете и сега в края на юли ще има трилогия.

Решението на съда дойде буквално в последния комент, когато Фюри и Антъни Джошуа се разбраха за исторически обединителен сблъсък.

Вместо да видим първи абсолютен световен шампион в тежка категория от ерата на Ленъкс Люис – сега британското дерби може и никога да не се състои.

Снимка: БГНЕС

Мнозина отписват Уайлдър и това е разбираемо.

Дори първата среща отиваше към Фюри, а по това време той още навлизаше в спортна форма след тежкия период на депресия, в който качи 60 килограма.

На реванша „Краля на циганите“ вече влезе в „режим убиец“ и тотално разби американеца на негова земя. След поражението Уайлдър рухна психически и месеци наред не чухме нищо от него.

Снимка: БГНЕС

И все пак това е бившият световен шампион с 98% завършек с нокаут в мачовете си.

Един удар може да преобърне цялата кариера на Тайсън – рискът от този мач действително е ненужен. „Бронзовия бомбардировач“ и срещу Луис Ортис беше назад в рундовете, но ако извади някое от магическтие си попадение е напълно възможно да си върне колана.

Така през зимата ще гледаме Джошуа – Уайлдър и всичко изговорено през последните месеци ще замине.

Без съмнение е, че Тайсън Фюри е фаворит в мача. Понякога обаче Фортуна има друг план. Вероятно трилогията беше грешка…

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.