Начало ММА Компания плаща милиони на Йоел Ромеро след съдебен иск
0

Компания плаща милиони на Йоел Ромеро след съдебен иск

Компания плаща милиони на Йоел Ромеро след съдебен иск
0

Бившият световен шампион в свободния стил на борбата Йоел Ромеро, който спечели сребърен медал на Олимпийските игри в Сидни 2000 и достигна до висините на UFC, ще прибере милиони от компания за хранителни добавки. Кубинецът ще вземе 12.5 млн. долара от „Goldstsar Performance Products”, а причината е положителната допинг проба, която той даде на 16 декември 2015-а след победата си над Роналдо Соуса на UFC 194.

Ромеро бе заловен с „ибутаморен”, който е производно на хормона на растежа. Оказа се, че въпросната субстанция присъства в добавката SHED RX, въпреки че не е било описано наличието й в съдържанието. В резултат на това Йоел заведе иск срещу компанията, тъй като проучване показало наличието на 12 микрограма от въпросния „ибутаморен” във всяка капсула.

twitter.com

Първоначално съдът е присъдил въпросната компания да заплати 27 милиона долара за нанесени морални и емоционални щети. В последствие обаче сумата е била намалена до 12.5 милиона долара, като присъдата е окончателна. В своя иск Ромеро е настоявал за повече пари, тъй като е пропуснал възможност да атакува световната титла на UFC в онзи период, а освен това е загубил и свои спонсори.

В онзи период Йоел се намира в серия от 8 поредни победи в октагона на организацията в средна категория. През 2018 година кубинецът все пак стигна до мечтания двубой, но не успя да влезе в категорията и срещата с Робърт Уитакър на 9 юни не бе за пояса, а той така или иначе загуби.

Ромеро получи нов шанс на 7 март миналата година, когато падна по точки от Израел Адесаня. Това бе и последният двубой на кубинеца в UFC. В последствие той премина в „Белатор”, но все още няма записан мач за организацията.

НА ЖИВО: Израел Адесаня – Йоел Ромеро (Рунд по рунд)