Начало ММА Звезда на Белатор хвали Израел Адесаня

Звезда на Белатор хвали Израел Адесаня

Звезда на Белатор хвали Израел Адесаня
0

Гегард Мусаси е част от бойната верига „Белатор“, но следи отблизо изявите на колегите си в UFC. На 9 май ще излезе срещу Дъглас Лима в опит да си върне пояса в средна категория. Мусаси е сред най-добрите в дивизията, а самият той гледа на конкурентите си с респект.

Ето какво сподели иранецът за Израел Адесаня, настоящият шампион на UFC в тази теглова категория:

„Много е талантлив. Не очаквах да има толкова добра защита от тейкдауни. Много е корав, действително не го бях чувал преди да започне в UFC. Адесаня се разви много бързо и участва в някои страхотни битки“, Мусаси сподели пред „ММА Джънки“.

„Заслужава да бъде шампион. Справи се с коравия Робърт Уитакър и се доказа.“

UFC не организира събития с други организации, но въпреки това Мусаси дискутира възможността.

„Адесаня умее добре да спазва дистанция и това би ме затруднило срещу него. Все пак си мисля, че мога да го победя. Има усет към битката и ще ми бъде много трудно“, допълни Гегард.

Израел Адесаня вече има 19 победи при професионалистите и нито една загуба.
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.