Начало Бокс Българският бокс с три бронза от Европейското в Розето
0

Българският бокс с три бронза от Европейското в Розето

Българският бокс с три бронза от Европейското в Розето
0

Българският бокс завърши с три бронзови медала участието си на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия. До този развой се стигна, след като във вечерната сесия Ергюнал Сабри и Ясен Радев допуснаха поражения в полуфиналните си срещи.

Сабри откри програмата със загуба с 1:4 съдийски гласа от представителя на Русия Аминтаза Бекишев. Двубоят бе в категория до 49 килограма и се явяваше своеобразен дебют за българина на турнира, предвид че той започна директно от полуфиналите. Родният представител не успя да отговори достатъчно красноречиво на агресията и постоянните атаки на съперника си, което доведе и до поражението.

Радев от своя страна отстъпи с 0:4 гласа на силния украинец Максим Халиникев в категория до 52 килограма. Родният талант, който е само на 19 г., хвърли всички сили, но изостана в съдийските карти и въпреки щурма в третия рунд, не успя да компенсира. Двубоят отново предостави много емоции, а Ясен показа, че тепърва ще трупа увереност и позитиви при навлизането си в мъжкия бокс.

Преди тях Мелис Йонузова (69 кг) също допусна поражение. Родната състезателка загуби с 0:5 съдийски гласа от представителката на домакините Анджела Карини. По този начин и тя си тръгва с бронзов медал от Европейското в Розето.