Начало ММА Ламас разплака социалните мрежи с причината да спре с ММА

Ламас разплака социалните мрежи с причината да спре с ММА

Ламас разплака социалните мрежи с причината да спре с ММА
0

Ветеранът в UFC Рикардо Ламас реши да окачи ръкавиците. Бившият претендент в категория „перо“ сподели много емоционален разказ, в който обясни какво го е провокирало.

Ламас имал силна връзка с починалия си брат и едно събитие го накарало да даде дума, че спира. Ето и историята:

„Ако си пуснете запис от мачовете ми, ще видите, че си нося броеница с мен. Давам я в ъгъла си преди началото“, Ламас сподели пред MMA Junkie. „През 2009-та един от братята ми почина, живееше в Аризона тогава. Със семейството ми веднага отидохме там. Всеки от нас взе по една броеница, оставихме и една в ковчега на брат ми. Осветиха ги и се зарекохме да ги носим навсякъде. Така той беше духом с мен при всяка моя битка. Приживе се гордееше с това, което правя.“

Едно събитие променило възгледите на Ламас.

„След предпоследния ми мач ме откараха в болница. Толкова бях зле, че не си спомнях къде съм оставил броеницата. Прибрах се у дома и не я намерих никъде. С жена ми преровихме цялата къща и нищо. Най-лудото нещо в цялата работа е, че брат ми си отиде на 29-ми август 2009 г. Е, кантарът за последната ми битка беше на 28-ми август…“, продължи историята Ламас.

„Събудих се в нощта преди битката – нещо ме тормозеше. Започнах да скролвам Facebook и видях мемориална снимка на брат ми. Казах му полугласно, че броеницата я няма. Помолих го да бъде с мен само още един път и спирам. Една победа и край със спорта.“

„На следващата сутрин си стегнах раницата, която ползвам всеки ден. Слагам си дребни неща в нея, които ми трябват в ежедневието. Загледах се вътре, нещо ми хвана окото. Ципът на вътрешния джоб беше леко счупен… подаваше се част от броеницата. „Няма начин“, казах си. Такива съвпадения не се случват под път и над път. Бързо разкопчах ципа, грабнах я в ръката си и заплаках“, призна Ламас.

„След тази случка си знаех, че нещо голямо ще се случи. На датата на смъртта на брат ми… Целият ми ден се разви странно. Не бях такъв човек, но плаках няколко пъти и хората от ъгъла ми знаеха защо. Спазих обещанието си – аз съм човек на думата. Разбих Бил Алджео в „битката на вечерта“ и сега спирам с ММА“, завърши емоционалния си разказ ветеранът.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.