Начало ММА Легенда определи най-влиятелния боец в историята на ММА
0

Легенда определи най-влиятелния боец в историята на ММА

Легенда определи най-влиятелния боец в историята на ММА
0

Бившият претендент за титлите в лека тежка и средна категории на UFC Чаел Сонен посочи Джордж Сейнт Пиер за най-влиятелен боец в историята на смесените бойни изкуства.

Според Сонен, който сега работи като анализатор за ESPN, иконата на UFC Ройс Грейси и шампионът в две дивизии Ранди Котюр са оказали огромно влияние върху ММА, тъй като са начертали пътя на спорта и са посочили неговото бъдеще. Въпреки това, Сейнт Пиер е човекът, който е извел UFC до „следващото ниво“, що се отнася до боевете.

twitter.com

„В крайна сметка, трябва да кажа, че това е Джордж Сейнт Пиер. Защото той беше боецът, който излезе и показа на всички колко е важно да превърнеш в оръжие темпото“, посочи Сонен. 43-годишният американец добави още, че Сейнт Пиер не е давал достатъчно основание на съперниците си да го мразят преди двубоите и това е причината да попадат в „неловка ситуация“ и да изглеждат като „глупаци“, ако се опитат да се изкарат по-добри от него. И, затова, никой никога не е опитал.

Любопитна е преценката на Сонен, че Джордж Сейнти Пиер „не е влизал в мачовете със стратегия“. Дори по време на рекламните събития, той е бил „маркетингов гений“, който умее да продава себе си просто защото е икона в спорта.

„Не мисля, че Джордж влизаше с някаква стратегия или рецепта. Не вярвам, че е така. Джордж е един от онези неосъзнати маркетингови гении. Както братята Диаз“.