Начало ММА Леон Едуардс с тежка закана към Масвидал
0

Леон Едуардс с тежка закана към Масвидал

Леон Едуардс с тежка закана към Масвидал
0

Леон Едуардс е категоричен, че битката му с Хорхе Масвидал е изцяло лична. Двамата ще се срещнат в октагона в двубой от полусредна категория. Мачът им е предвиден за 11 декември на галавечерта UFC 269 в Лас Вегас.

Сблъсъкът е наистина дълго чакан, предвид историята, която бойците имат. През март 2019-а те участваха в обща бойна карта в Лондон. Тогава както Едуардс, така и Масвидал постигнаха победи, след което обаче се сблъскаха един с друг в кулоарите на залата, а Хорхе дори си позволи да удари в лицето Леон.

В резултат на всичко това, между тях постоянно излизат искри, а размените на „любезности“ по социалните мрежи и в интервюта са безспирни. По този повод Едуардс обяви, че е готов да докаже на всички, че Масвидал не е от неговото ниво.

Това е война. Повтарям го от много време насам. Не вярвам, че той е на моето ниво. Не вярвам, че този човек е толкова добър, колкото всички вие си мислите. Нямам търпение да изляза на октагона и да го докажа“, категоричен е Едуардс.

Попитан дали е изпитвал толкова неприязън към друг противник, той заяви: „Не, никога в живота ми. Искам да покажа на целия свят, че той всъщност е един страхливец и нищо повече. Женчо. Надявам се да не се засечем преди двубоя, защото ще го просна още тогава“.