Начало ММА Люк Рокхолд обвини Паоло Коща в употреба на допинг
0

Люк Рокхолд обвини Паоло Коща в употреба на допинг

Люк Рокхолд обвини Паоло Коща в употреба на допинг
0

Бившият шампион на UFC в „средна“ категория Люк Рокхолд обвини Паоло Коща в употреба на допинг. Американецът изрази недоволството си, че трябва да чака за двубой с бразилеца. Рокхолд не се е състезавал от юли, 2019-а.

„Коща само си измисля извинения. Пропускал е категория два пъти и не подписва договора за битката, заради проблеми с килограмите. Стероидите му не работят вече и си търси начин да избяга. Очевидно е. Коща, по-добре млъкни и се появи за битка“, категоричен бе Рокхолд пред The MMA Hour.

Рокхолд в миналото се е изказвал срещу използването на допинг в ММА и е яростен критик на бойците, които употребяват забранени вещества.

Последният двубой на екс-шампиона бе през юли, 2019-а, когато загуби титлата от Ян Блахович. Ако Коща не е следващ за 38-годишния Рокхолд, то американецът се гласи за Дарън Тил или Джак Хермансон.

„Не съм пил алкохол през последните шест седмици. Тренирам всеки ден. Мисля, че тялото и умът ми са там, където трябва. Вкарвам се нарочно в сложни ситуации. Все още го мога и се чувствам невероятно. В позиция съм, в която не трябва да се бия, но искам да го правя.“, допълва Рокхолд.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".