Начало ММА Мачът Холоуей-Волкановски е под въпрос

Мачът Холоуей-Волкановски е под въпрос

Мачът Холоуей-Волкановски е под въпрос
0

Двубоят между световния шампион на UFC в категория перо Макс Холоуей и Александър Волкановски през октомври има голяма вероятност да не се проведе. Само преди ден хавайският боец защити пояса си с победа в 5 рунда срещу Франки Едгар. Според MMAFighting.com Холоуей  няма да успее да се възстанови за толкова кратък период.

Планът е тази среща да бъде част от картата на UFC 243, което ще се проведе на 60- хилядния стадион в Мелбърн, Австралия – родината на Волкановски.

„Ще видим какво ще се случи. Изглеждам добре, изглеждам страхотно, но ще изчакам екипа и треньорите си. Трябва да получим медицински тестове“, заяви преди часове 27-годишният Холоуей.

От началото на годината Макс Холоуей е изиграл три срещи, но засега той не се ангажира дали ще има четвърта в рамките на календарната 2019 г.

„Знам какво означава за Волкановски да се бия у дома и не искам да му отнемам това чувство, но в крайна сметка трябва да отида при лекарите и да видим дали ще ми разрешат. Първо това и после всичко останало. Определено искам да се бия преди края на годината със сигурност“, добави шампионът.

„Благословения“ намекна, че е по-склонен за друга дата – в началото на месец декември. „UFC има навика да ми дава първата седмица на декември. Надявам се, че ако съм готов от медицинска гледна точка и всичко е наред, ще се радвам и на мач през декември“, добави Макс Холоуей.