Начало ММА Макс Холоуей и рекордите му в UFC, които трудно ще бъдат счупени

Макс Холоуей и рекордите му в UFC, които трудно ще бъдат счупени

Макс Холоуей и рекордите му в UFC, които трудно ще бъдат счупени
0

Ако обичате бойни изкуства, то няма как да не харесвате Макс Холоуей. Просто е. А ако харесвате ММА и по някаква странна причина не симпатизирате на Макс, то вие стe един много объркан човешки индивид.

Бившият шампион на UFC в категори „перо“ е най-добрият боксьор в компанията. Това го каза той самият по време на урока му срещу Келвин Катар в началото на 2021-ва.

Макс е показвал десетки пъти, че е един от най-смелите и в същото време умни бойци, които някога са си изкарвали прехраната в Октагона.

Снимка: БТА

В средата на месец ноември „Благословения“ направи ново показно, този път срещу Яир Родргиес. Макс си заслужи победата, а с това и трилогия срещу шампиона Александър Волкановски.

Някой ден (дано да не е в следващите 10 години) кариерата на Макс ще дойде към своя естествен край. В професионалния спорт това е неизбежно. Така е и в живота. Младото се доказва, а старото отстъпва. А когато Макс обяви края на своя блестящ път в смесените бойни изкуства, всички ще сме много тъжни. И ще си спомняме с усмивка на лице за качествените битки и кървища, които вървят ръка за ръка с името му.

Снимка: БТА

Тогава всички ще говорим колко велик беше той и как никога няма да има втори като него. Въпреки че никога няма да достигне осанката на хора като Хабиб Нурмагомедов, Конър Макгрегър или Джон Джоунс.

Англоговорящите имат един много хубав израз: „Give him his flowers while he’s alive“. В буквален превод означава „Поднесете си му цветята, докато е все ощв жив“, а преносния смисъл е да ценим хората и да поощряваме действията им сега и днес, а не след 10 години, когато вече може и да ги няма.

Снимка: БТА

Имайки предвид следните цифри…

С победата си над Родригес, Макс се превърна в едва 11-ия боец, който има 19 победи в UFC

Никой няма повече победи (18) и прекарано време в Октагона (347 минути) от него в категория „перо“

Холоуей е пласирал 100 или повече значителни попадения в 13 от срещите си в UFC. Вторият след него е с едва 8 мача

Той е пласирал 200 или повече значителни попадения в 3 от срещите си

Пласирал е общо 2848 значителни попадения и 3056 удара в цялата си UFC кариера

Единственият боец в историята на организацията, които има 25 мача и никога не е изпадал в нокдаун

Макс е ударен с 1811 значителни попадения

Никой в историята на категория „перо“няма повече бонуси от него (9)

… то май е време да се запътим дружно към цветарските магазини и да поднесем благодарността и признателността си към бъдещия двукратен шампион на UFC.