Начало ММА Мариян Димитров дебютира в Белатор срещу брата на Леон Едуардс

Мариян Димитров дебютира в Белатор срещу брата на Леон Едуардс

Мариян Димитров дебютира в Белатор срещу брата на Леон Едуардс
0

Българският ММА боец Мариян Димитров ще се бие с Фабиан Едуардс на 27-и февруари в „3Arena“, Дъблин (Ирландия).

Това е дебютният му сблъсък във веригата „Белатор“, с която подписа договор наскоро, споделяйки първо за Boec.BG.

Фабиан е едно от сериозните имена в организацията, а неговият брат Леон е един от най-добрите бойци на конкурентите от UFC.

За последно съперникът на Димитров се би с Остин Вандерфорд, съпруг на Пейдж ВанЗант, през май 2021-а. Това бе втората му поредна загуба след ударно начало на кариерата му 8-0.

Другото му поражение е от Кастело ван Стийнис през септември 2020-а.

Мариян пък се намира в страхотна серия от 10 последователни победи.

Не познава вкуса на поражението от май 2014-а.

Новината за мача беше отразена мигновено от всички водещи ММА медии по цял свят, които отбелязват, че британецът ще има сериозен съперник от България.

Галавечерта ще бъде оглавена именно от Вандерфорд, който ще се изправи срещу шампиона в средна категория – Гегард Мусаси.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.