Начало ММА Масвидал издържа пет рунда срещу шампиона Усман

Масвидал издържа пет рунда срещу шампиона Усман

Масвидал издържа пет рунда срещу шампиона Усман
0

Камару Усман направи втора успешна защита на титлата си в полусредна категория на UFC. Нигериецът победи Хорхе Масвидал със съдийско решение в 5-рундова битка в главното събитие на UFC 251 на „Бойния остров“ в Абу Даби.

Боецът от Маями, който се яви като претендент за титлата „на пожар“ и само с 6 дни предизвестие, показа много добра форма и устоя на доминацията на шампиона. С изключение на първия рунд, в който 35-годишният американец изненада фаворита, останалите рундове категорично бяха за Усман. 33-годишният нигериец записа 5 тейкдауна, 94 срещу 66 значими попадения и прекара малко над 10 минути в клич.

Boec.BG проследи за вас развоя на срещата по рундове:

Първи рунд

Агресивен подход от страна на Масвидал, който атакува с комбинация от удари с ръце и крака, но бе свален на земята от Усман. Масвидал направи добра защита с „фул гард“. След като се изправиха в стойка, Масвидал опита дясно кроше, но пропусна. Последва лакът и коляно в тялото на Камару. Нигериецът притисна до мрежата американеца в опит за нов тейкдаун, но 35-годишният боец бе подготвен в защита. Американецът нанесе още два пъти лакът в главата на противника си и мощни леви кроше. Усман продължи да поема тежки удари в лицето си. В последните няколко секунди нигериецът притисна отново до въжетата съперника си и му нанесе няколко крошета в кръста.

Втори рунд

По подобие на първия рунд стартира и втората част. Видимо Масвидал търсеше ранно приключване на срещата. Усман притисна за пореден път Масвидал до мрежата и почна да го тормози с колена в бедрата му и къси удари в областта на долните ребра. В тези минути борбата се водеше там. Хорхе получи сериозна аркада на лицето си след удар с глава, а Камару започна да налага надмощие. 30 секунди преди сирената Масвидал се отскубна и пласира няколко комбинация от крошета.

Трети рунд

Масвидал парира пореден опит за тейкдаун, а битката се водеше идентично- Усман притиснал в ъгъла съперника си и последователни удари с коляно в бедрата на Масвидал. Съдията направи забележка на двата, след като си размениха по един непозволен удар в слабините от страна на Усман и шамар на Масвидал. Хорхе направи грешка и бе притиснат на земяна 1:45 минути преди края. След това Усман постигна и втори тейкдаун с чудесно прехвърляне. Масвидал се освободи с превъртане и зае позиция на защита. Камару опитваше да го задуши и започна да тормози противника си с лакти. Категорично рунд в полза на Камару Усман.

Четвърти рунд

Същият стил и тактика от страна на шампиона видяхме и в началото на четвъртата част – настъпвания, колена и бутане с рамената. Масвидал започна да се изморява, но пак се отскубна за секунда. Краката му видимо вече не издържаха и бързо даде инициативата на противника си. След три минути игра най-сетне Масвидал нанесе мощен лакът в лицето на Камару.

Пети рунд 

Усман с лекота свали Масвидал и в този рунд, а той опита да му отвърне с шамари от легнало положение. След продължителна борба на земята, нигериецът пробва и гилотина, но Хорхе Масвидал не се предаваше и оказваше съпротивление. 30 секунди преди края Масвидал се отскубна и пробва удари с ръце и кикове, но силите вече му липсваха.

Победата бе присъдена на Камару Усман, който защити за втори път пояса в полусредна категория на UFC.