Начало ММА Волкановски защити пояса в реванша с Халоуей

Волкановски защити пояса в реванша с Халоуей

Волкановски защити пояса в реванша с Халоуей
0

С обрат в мача Александър Волкановски направи първа успешна защита на титлата си в категория „перо“ на UFC. Той го стори в среща-реванш срещу бившия носител на пояса Макс Халоуей. Двубоят бе много по-различен от първия през декември 2019 г. и предложи оспорвана игра, много динамика и обрати.

Халоуей отлично влезе в битката и успя сериозно да разклати противника си, като дори го свали веднъж на земята. Двамата подходиха предпазливо в началото на битката, като Волкановски очаквано заложи на лоу кикове, а Халоуей на крошета. В края на рунда бившият шампион впечатли с ефектни и ефективни кикове, а значимите попадения бяха 31 на 20 за него.

Доминацията на хаваецът продължи и във втората част, като освен успешни кикове, той показа и много добра работа с ръце. В края на рунда постигна и втория си нокдаун в срещата.

В третия рунд Макс продължи да демонстрира разнообразни техники и умения, като атакува съперника си с „летящо коляно“. Волкановски започна да се съвзема и дори да тормози противника си с леви крошета. Халоуей от своя страна показа добра защита и по-точни попадения.

В четвъртата част Волкановски отново заложи на лоу киковете си, а насреща си получаваше крошета. Две минути преди края успя да направи тейкдаун, но хаваецът се изправи бързо. Категорично 31-годишният австралиец взе частта.

След вълнуваща битка в октагона се стигна до пети рунд, в която Волкановски записа два тейкдауна. При първия Халоуей отново бързо да се отскубна, а във втория го спаси оставаха едва секунди до последната сирена.

Много специалисти коментираха след битката, че успехът е трябвало да бъде за боеца от Хаваи, който доминирал в три от рундовете.

„Беше тежък мач. Макс не направи нито крачка назад. В началото беше тежко за мен, не можех да използвам толкова много лоу киковете, колкото ми се искаше“, заяви щастливия шампион. Австралиецът с балкански корени удължи победната си серия в UFC на 9 поредни.

С успеха Волкановски продължи 7-годишната си поредица без загуба. Бившият ръгби играч има 17 последователни победи и само 1 поражение от 21 мача в ММА.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.