Начало ММА Масвидал нападна Ковингтън: Колби е шампион единствено по звънене на полицията

Масвидал нападна Ковингтън: Колби е шампион единствено по звънене на полицията

Масвидал нападна Ковингтън: Колби е шампион единствено по звънене на полицията
0

Старата вражда ражда не хваща. Максимата важи с пълна сила за бившите тренировъчни партньори и приятели Хорхе Масвидал и Колби Ковингтън, които днес са непримирими противници в клетката, медиите и социалните мрежи. Колби успя да победи Хорхе в прекия им двубой в октагона, а после Масвидал го намери в заведение и го нападна. Конфликтът продължава във всеки възможен момент, а последният повод беше интервю на Хорхе за The MMA Hour, в което коментира възможността да излезе в битка за титлата в полусредна категория, след като Дейна Уайт обяви, че Ковингтън е заслужил правото да се бие за колана.

Обичам Дейна, но той говори много неща. Историята казва едно – който говори повече и вдига шум, продава повече платени гледания и предизвиква интереса на феновете, това е човекът с шанс за титлата. Колби е шампион единствено в това да се обажда на ченгетата, този смо*аняк и страхливец„, цветущо обясни виждането си Масвидал.

На Хорхе предстои двубой срещу Джилбърт „Дуриньо“ Бърнс. Той продължава да вярва, че ще дойде моментът, в който ще получи шанс да влезе в битка за пояса.

„Ще продължа да показвам себе си в клетката. Ще разбия физиономията на Джилбърт и Леон Едуардс ще ме повика. Това е. След това Колби ще стои в изходна позиция, докато не му дам знак да дойде и да се бие отново с мен“, уверено заявява Масвидал.

Властелин на категорията в момента е Леон Едуардс, който успя да победи два пъти Камару Усман. Определено интригата в дивизията се завързва, но каквото и да се случи с пътя на Масвидал до върха, Колби явно ще го изпревари.

тагове: