Начало ММА Масвидал за евентуално завръщане: По правилата на бокса, евентуално Аскрен, Пол или Диаз

Масвидал за евентуално завръщане: По правилата на бокса, евентуално Аскрен, Пол или Диаз

Масвидал за евентуално завръщане: По правилата на бокса, евентуално Аскрен, Пол или Диаз
0

Хорхе Масвидал слезе от сцената на смесените бойни изкуства през април 2022-а година, правейки последната си битка за UFC по време на 287-ия ивент на компанията. Оттогава атрактивният боец, който за две десетилетия успя да вземе участие в 52 двубоя стои далеч от сцената на битките. В скорошно интервю за TMZ Sport Хорхе намекна, че евентуално завръщане ще бъде възможно, ако получи предложение с висок хонорар и най-вероятно по правилата на бокса.

Не планирам да се бия с никого скоро, но може би бих участвал в боксов мач. Например бих ударил Нейт Диаз в по-късен етап от живота си. Вероятно в бъдещето е възможен и някакъв бой с Джейк Пол. Не знам, човече. В момента се занимавам с други неща“, коментира Масвидал.

Боецът намекна, че би проявил интерес към двубой с някого, с когото има история от миналото. Такъв е случаят с Бен Аскрен, който Масвидал нокаутира в самото начало на двубоя им с мощно летящо коляно, което изпрати опитният американски борец в несвяст. Впоследствие Аскрен направи боксов двубой срещу влогъра Джейк Пол, който загуби с нокаут в първия рунд.

„Хей, Бен. Ще те сритам с две ръце зад гърба си. Бен е толкова слаб в бокса. Той самият си го признава. Виж, Бен, ще ти дам реванш единствено в бокса. Хората ще бъдат ентусиазирани, защото не мога да го удрям с коляно в лицето. Може би ще намери начин да се получат нещата“, допълва Масвидал.

Масвидал загуби последните си 4 двубоя по правилата на ММА. Той загуби от бившия си съотборник и настоящ враг Колби Ковингтън със съдийско решение, а по-късно реши да се разправя с него на улицата, което му създаде проблеми със закона. Хорхе винаги е бил разкрепостен и алтернативен по отношение на поведението си. Сега обаче явно работата по проекти свързани с бойните спортове извън ринга и октагона е достатъчна за него. Освен, ако не получи предложение, на което не може да откаже.