Начало ММА Махачев влезе в топ 3 на UFC (РАНГЛИСТА)

Махачев влезе в топ 3 на UFC (РАНГЛИСТА)

Махачев влезе в топ 3 на UFC (РАНГЛИСТА)
0

Ислам Махачев се изкачва в класацията на UFC в лека категория и след тазиседмичното й обновяване, дагестанецът зае върховото за него трето място. Причината се крие в постигнатия 10-и пореден успех в октагона. Припомняме, че Ислам надделя с технически нокаут над Боби Грийн в първия рунд в главния сблъсък на събитието UFC Fight Night 202, състояло се през уикенда.

Махачев е истинска машина в клетката. Той вече е с баланс от 22 успеха и 1 поражение в ММА. Цели 14 сблъсъка, той е спечелил преди финалния гонг (4 с нокаут и 9 след събмишън).

Боецът направи страхотна 2021 година. Дагестанецът постигна три категорични успеха със събмишън (над Дрю Добър, Тиаго Мойзес и Дан Хукър).

Един от най-добрите му приятели и помощници в тренировките – Хабиб Нурмагомедов дори заяви, че вече е време поясът в лека категория да се върне у дома (в Дагестан), визирайки това, че самият Хабиб беше последният боец от тази държава, който стигна до пояса и го притежаваше до края на кариерата си.

Бенийл Даруиш е големият губещ, след като той напусна топ 3, именно поради изкачването на Махачев, и вече е номер 4.

Другите промени са изкачването с позиция нагоре на Арман Царукян до 12-о място и пропадането с точно толкова на поляка Матеуш Гамро – до номер 13.

Няма други промени в тазседмичното обновяване на класацията в лека категория. Лидер, веднага след шампиона Чарлз Оливейра, е Джъстин Гейджи. Той е следван от Дъстин Порие, Махачев, Дариуш и Майкъл Чандлър.