Начало ММА Международната ММА федерация с нова надежда за олимпийско бъдеще

Международната ММА федерация с нова надежда за олимпийско бъдеще

Международната ММА федерация с нова надежда за олимпийско бъдеще
0

Международната ММА федерация (IMMAF) направи нова важна крачка по пътя си към разпознаване като официален олимпийски спорт.

Световният ръководен орган на смесените бойни изкуства се е регистрирал като нестопанска организация със седалище Швейцария, където са централите на множество спортни федерации и на Международният олимпийски комитет.

Снимка: БТА

Организацията ще премести главния си щаб от Швеция, където се помещаваше от учреждаването си през 2012 г.

„Това местене означава, че централата ни вече ще се намира далеч по-близо до други световни федерации, тъй като Швейцария е известна като епицентъра на Олимпийското движение“, заяви президентът на ММА федерацията Керит Браун.

„Така нагледно демонстрираме амбициите си смесените бойни изксутва да бъдат включени като спорт към Олимпийския механизъм“, добави бившият джудист.

Embed from Getty Images

Ръководният орган на ММА се опитва да бъде получи олимпийско ‘отношение’ през последните няколко години, но всичките опити на федерацията бяха белязани с неуспех.

Голяма пречка за промяна на статута е фактът, че Световната анти-допингова агенция (WADA) отказа членство на ММА федерацията, а съвместна работа с WADA е задължителен критерий за приобщаване към голямото олимпийско семейство.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.