Начало ММА Миша Тейт може да отсъства до 6 месеца

Миша Тейт може да отсъства до 6 месеца

Миша Тейт може да отсъства до 6 месеца
0

Бившата шампионка на UFC в категория „петел“ при жените – Миша Тейт, загуби последния си двубой срещу Кетлен Виейра. Това обаче не е единствената лоша новина за американката, която отстъпи чрез единодушно решение.

35-годишната състезателка е една от трите участнички от главната карта на събитието „UFC Вегас 43“, която може да отсъства от клетката в следващите 6 месеца. Това сочат медицинските наказания от Атлетическата комисия на щата Невада.

Тейт ще трябва да доказва, че множеството фрактури в носа ѝ са отминали. В противен случай, тя ще може да се бие чак през месец май 2022 г. Победителката в главното събитие ще може да се завърне към тренировките и спаринги без да „излежава“ каквото и да е медицинско наказание.

Единствената среща от галавечерта, която приключи преди финалната сирена, бе тези между Тайла Сантош и Джоан Калдърууд. Сантош отказа съперничката си чрез „риър-нейкед чоук“ още в първия рунд, а Лууд също ще трябва да показва бележка от доктора и рентгенова снимка на лявата си ръка. Ако тя не поучи зелена светлина от специалист, ще трябва да чака минимум до месец май за нов мач.

Адриан Янес е единственият боец, който спечели двубоя си, но въпреки това го грози 6-месечно наказание. Американцът надви Дейви Грант чрез единодушно решение, но явно е получил тежки травми на дясната си ръка. Той също ще трябва да получи разрешение от ортопед и да покаже рентгенова снимка на крайника си, ако иска да се качи в Октагона преди 20-ти май 2022 г.