Начало ММА Миша Тейт влезе с гръм и трясък в ранглистата на UFC

Миша Тейт влезе с гръм и трясък в ранглистата на UFC

Миша Тейт влезе с гръм и трясък в ранглистата на UFC
0

След феноменалното си завръщане на ринга, отказвайки Марион Рено в последния й сблъсък в октагона на събитието UFC on ESPN 26, Миша Тейт се завърна с „гръм и трясък“ в класацията на организацията при жените в категория „петел“.

От днес бившата световна шампионка в категория „петел” се намира под номер 8. Това е първо влизане в класацията от над 5 години. Точно преди толкова тя изигра последния си двубой в октагона – поражение от Ракел Пенингтън през 2016-а.

Вече майка на две деца, 34-годишната американка, известна с прякора „Кексчето”, демонстрира, че и на тези години, и след толкова време, не е забравила как да се състезава в октагона.

Общият баланс на Тейт е 19 успеха и 7 поражения в ММА като тя е спечелила 11 срещи преди финалния гонг (4 с нокаут и 7 след събмишън).

Поради изкачването в класацията на Миша Тейт, станаха и други размествания. С по едно място надолу слезнаха Сара МакМан, Мейси Киасон, Лина Лансбърг и Пани Кянзад. Те вече са съответно 9-а, 10-а, 11-а и 12-а.

Други размествания в топ 15 няма.

Лидер, веднага след двойната шампионка на UFC – Аманда Нунеш, е Джърмейн де Рандами. Тя е следвана от Холи Холм, Аспен Лад, Ирен Алдана, а топ 5 се „затваря“ от Джулиана Пеня.