Начало Видео ММА боец си призна за умишлено загубен мач след заплаха с пистолет

ММА боец си призна за умишлено загубен мач след заплаха с пистолет

ММА боец си призна за умишлено загубен мач след заплаха с пистолет
0

Бразилският ММА боец Леонардо Барбоса разкри истинската причина да загуби последната си среща от веригата „Truly Grand Fighting Championship“.

Галавечерта, която се провежда в Кабул, Афганистан на 11-ти февруари, противопоставя местния любимец на феновете Ахмед Вали Котак и Барбоса в главното събитие на вечерта.

Срещата приключва с победа за домакина Котак, който стоварва коляно в корема на противника във втория рунд. Кадрите от мача обаче повдигат и въпросителни относно прекалено артистичното падане на Барбоса.

Триумфът на Котак хвърля във възторг местните фенове, но само няколко дни по-късно Барбоса споделя чрез социалните мрежи какво наистина се е случило във вечерта на мача.

„Искам да хвърля малко светлина върху последната ми загуба. Когато пристигнах в Афганистан, бях приет топло от всички. Всичко вървеше наред, докато не пристигнах в залата, където трябваше да се проведе галата.

„Малко преди да дойде моя ред да изляза, в съблекалнята ми влезе „фен“ и започна да ми говори. Не го разбирах какво иска да кажа и той ми показа пистолета си. Това не ми направи кой знае какво впечатление, защото знам, че повечето хора там имат собствени оръжия.

„Същият този човек седеше близо до клетката по време на мача и не спираше да крещи яростно същите или подобни неща. Този път беше с двама бодигардове.

„Спечелих убедително първия рунд, разбих му носа. На следващия ден го оперираха, но влязох във втория рунд със свито сърце.

„Бях в чужда държава и ме хвана страх. Исках да защитя живота си и нямах намерение да разбера нито какво ми е говорил, нито до къде смята да стигне. Мислех си, че няма да мога да напусна страната им, не бях запознат със законите. Мога ли да се защитя, ако изобщо се стигне до някаква неприятна ситуация…

„Не обвинявам афганистанските фенове или организацията. Вярвам, че това е единичен случай. От компанията ми обещаха реванш с Котак извън Афганистан“, допълни южноамериканецът.