Начало ММА ММА фенове и бойци настояват за промени в ръкавиците

ММА фенове и бойци настояват за промени в ръкавиците

ММА фенове и бойци настояват за промени в ръкавиците
0

Сериозен дебат относно ръкавиците, с които се бият бойците от UFC се заформи в редица ММА форуми и Twitter пространството.

Причината за възобновяването на тази наболяла тема е прекратяването на мача между Леон Едуардс и Белал Мохамед от събитието UFC Вегас 21. В началото на втория рунд британецът отново бръкна с пръст в дясното око на съперника си, който не успя да продължи заради увредено зрение.

Мачът между двамата завърши без победител и бе определен за „Несъстоял се“, което ядоса доста фенове, журналисти и бойци в САЩ.

Ето какво сподели шампионът в категория „петел“ Алджамейн Стърлинг:

„Имаме нужда от нови ръкавици. Това е! Те са измислени и са на пазара. Не разбирам какво чакаме. Колко още травми в очите трябва да се случат, за да почнем да използваме новите ръкавици, които осезаемо намаляват възможността за разперване на пръстите.“

Бившият боец и коментатор – Дан Харди, също не остана безмълвен и сподели, че е време UFC да оправи проблема с ръкавиците.

Twitter пространството се напълни със снимки и предложения на ръкавици – кои сериозни, кои не. Най-разпространена бе снимката на Тревър Уитман – треньорът на Джъстин Гейджи и Роуз Намаюнас.

Уитман е изобретателят на алтернативни ММА ръкавици, чиято форма значително намалява възможността за бъркане в очите.

Редица публикации на колаж, който нагледно показва разликите между ръкавиците на UFC и PRIDE, също стана хит в мрежата.